22 februari 2011

Top drie

Inderdaad, helemaal vergeten. Mijn jaarlijkse top tien van favoriete nieuwe cd's. Nu heb ik er in 2010 niet zoveel gekocht, dus het lijstje is nog korter dan vorig jaar. Maar toch, op veler verzoek, de drie mooiste cd's van afgelopen jaar:
1. Johnny Cash, Ain't no grave
Lees hier waarom.
2. Dear Tick, The Black Dirt Sessions
Rauwe americana met twee geweldige ballads: Goodbye, Dear Friend en Christ Jesus. Ook de eerste cd van Dear Tick, Born on Flag Day, is overigens meer dan geweldig.
3. Daniƫl Lohues, Allenig IV
Het mag nu wel eens gezegd worden: Lohues is met afstand de beste Nederlandse bard. Intieme parels met teksten waarvan je weer vertrouwen krijgt in de mensheid. Luister bijvoorbeeld eens naar Niet alle dwalers bennen verdwaald. Heeft vorige week met Hout moet alweer de beste cd van 2011 uitgebracht. Lohues is zo goed dat het me spijt dat ik geen Drent ben. Gelukkig heb ik als Zaankanter De Kift nog.

1 opmerking:

Anoniem zei

Job, eens met 1 en 3. 2 ga ik opzoeken. U hoort nader van mij. Roelof