01 mei 2010

Wolkenverzamelaar

Sinds een jaar ben ik een wolkenverzamelaar. Toen kocht ik namelijk het prachtboek The Cloud Collector's Handbook van Gavin Pretor-Pinney. Daarin staat hoe je een wolkenverzameling kunt aanleggen. Hoe bijzonderder de wolk, hoe meer punten je ervoor krijgt. Ik moet me nog inschrijven bij de Cloud Appreciation Society maar dat gaat binnenkort gebeuren. Eerst nog even de verzameling uitbreiden. Op bijgaande foto - gistermiddag genomen vanaf de dijk bij Hattem - ziet u een fraaie combinatie van cirrus fibratus-wolken(goed voor 15 punten), met wat gewone stratocumulusjes (slechts 10 punten). Niks bijzonders, zal de ervaren wolkenverzamelaar meteen opmerken, maar door het halo-effect van de zon ken ik mijzelve een bonus van 25 punten toe. Dat zal Cloud Appreciation Society wellicht niet goedkeuren, maar dat is dan even niet anders.

Geen opmerkingen: