18 april 2007

Column DvhN: Korte rokjes

Kijk. Ik had hier natuurlijk mijn verontrusting kunnen uitspreken over de bloeiende koolzaadvelden, zwoele zomeravonden in april en andere tekenen van klimaatverandering, en hoe schandalig het toch is dat de mensen die er het minst toe hebben bijgedragen - in Afrika, de bakermat van de menselijke soort - het eerst met de gebakken peren komen te zitten. Ik had ook Marianne Thieme kunnen wijzen op de inconsequenties in haar denken als ze eerst beweert dat Adam en Eva in het Paradijs vegetariƫrs waren, maar vervolgens ontkent dat haar religieuze opvattingen er politiek toe doen (tussen haakjes opmerkend dat de oprukkende christenfundamentalisten van PvdD en CU het toch al voor elkaar lijken te hebben gekregen dat de evolutietheorie door velen nu ook als een geloof wordt beschouwd in plaats van een wetenschappelijke theorie (wat, opnieuw tussen haakjes, toch eigenlijk op hetzelfde neerkomt als de mechanica een sprookje noemen - het is dus eigenlijk een wonder dat Marianne en de haren nog in een auto durven te stappen), maar dit dus terzijde). Ik had ook nog een keer kunnen zeuren over Wouter Bos die als de Don Quichot van Balkenende IV de roofridders van het grootkapitaal als enigen meent te moeten vrijwaren van de nieuwe betutteling, terwijl je toch echt geen Nostradamus hoeft te zijn om te zien dat juist de fixatie op snelle groei en het grote graaien op de lange termijn desastreus uitpakt (terloops signalerend dat dit ook weer zo'n voorteken is dat wijst op het einde van de beschaving zoals wij die kennen, en dat je bijna zou gaan hopen dat Marianne en de haren gelijk hebben met hun geloof in een snelle Wonderbaarlijke Wederkomst).
Maar ja. Wat maakt het allemaal uit. Het is korte rokjes-weer!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Job,

Vandaag geen stukje over het concert van Wolfmother in de Oosterpoort van gisteren op de site van het dvhn. Wat is dat voor prutsding? Ik vond het in ieder geval een fenomenaal concert, maar, om maar wat te mopperen, vonden de gasten van het dagblad het niet nodig om heen te gaan of staat er iets over in de o zo fijne ouderwetsche en betrouwbare papieren versie?

Bas

Mopperlog.com zei

Ha Bas,
In de papieren versie stond een vijfsterrenrecensie (maximale score dus). Maar die zetten we niet meer op de site. Daar mogen alleen nog maar korte blogachtige berichtjes op. Maar goed: dank voor dit teken van leven. Ik zal weer eens wat aan dit log gaan doen!