17 oktober 2006

Column DvhN 17 oktober: Politiek: P-O-L-I-T-I-E-K

'Kiesdeler: K-I-E-S-D-E-L-E-R.'
- Nee, helaas: negenletter-Lingo is er nog niet. U zult een ander woord moeten verzinnen. Het gaat om zesletterwoorden. Wat wordt het?
'Stemmen: S-T-E-M-M-E-N.'
- Nou, vooruit dan maar; dat kan sinds kort, maar alleen op vrijdagavond. Want dan doen we zevenletter-Lingo, zoals u weet. Waar wilt u eigenlijk heen met uw woorden?
'Tweede kamer: T-W-E-E-D-E en K-A-M-E-R.'
- Hohoho! Dat kan natuurlijk niet: één woord per keer graag! En 'kamer', dat hebben we nu toch wel gehad. Zoals u toch behoort te weten, zijn vijfletterwoorden in 2002 afgeschaft. Te makkelijk voor onze doelgroep.
'Veertien: V-E-E-R-T-I-E-N.'
- U bent hardleers of hardhorend. Dat laatste komt overigens wel vaker voor bij onze kijkers. Ach ja, de ouderdom komt met... Enfin, u weet wel. Maar acht letters is toch echt te veel!
'Zetels: Z-E-T-E-L-S.'
- Kijk, daar zijn we dan! Keurig. Ik ontwaar zelfs een patroon in uw antwoorden. Waar doelt u op?
'Verkiezingen: V-E-R-K-I-E-Z-I-N-G-E-N.'
- Bent u nu helemaal van de pot gerukt?! Laatste waarschuwing! Twaalf letters... U dacht zeker, ik doe maar twee keer zes. Nou, mooi niet dus.
'Kiesdrempel: D-R-E-M-P-E-L.'
- Nee, nee, nee! Dat kan natuurlijk helemaal niet. Al merk ik wel dat u van een uitdaging houdt: alweer een zevenletterwoord. Maar mag ik u erop wijzen dat het geen vrijdag is? Het is dinsdag: mijn vriend Joop stelt vandaag zelfs vragen over ons aan de minister. Een oud-deelnemer, trouwens. En we hebben negenhonderdduizend kijkers, meneer. Dus een beetje serieus, ja?'
'Atsma: A-T-S-M-A.'
- Joop ja... Ik bedoel: nee, géén namen! En weer een letter te weinig! Ik hou er mee op... U speelt spelletjes met ons!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

G-E-N-I-A-A-L ;)

Anoniem zei

L-E-U-K! (4-letter-Lingo voor heeeeeel simpele mensen zoals ik).
Hee jopperdepop, als je vaker logt ga ik ook vaker lezen! Heb je niet nog laatst in de poep gestaan ofzo, of misschien je kleine teen gestoten tegen de deurpost - in mijn geval altijd een voorteken van een totale off-day...
Niet dat ik het je toewens hoor... en ben ook blij dat je je schilderstalenten hebt ontdekt. Post even een fotootje ofzo, ik ben wel benieuwd!